Dan odprtih vrat vinske kleti Montis in obiranje oljk pri Elizabet Bordon
Takoj po tem, ko nas je kolegica Elizabet na njihovi kmetiji sprejela s kozarčkom odličnega refoška smo si izmenjale še nekaj vinogradniških misli z različnih koncev Primorske in Slovenije ter se nato odpravile še na obiranje oljk v bližnji oljčni nasad.
Ta dogodek obiranja oljk nas je zelo navdušil, saj nobena od tamkajšnjih kraljic, ni do tedaj imela še nikoli v življenju prave priložnosti poskusiti, kako izgleda sploh obiranje oljk. Morem reči, da samo obiranje oljk ni tako zahtevno, je pa potrebno vložiti ogromno časa, da lahko nabereš ena zaboj teh sadežev.
Po obiranju oljk nas je Elizabet peljala še na ogled njihovega kulturnega doma v Montinjanu, kjer smo si lahko ogledale razstavljene izdelke domače obrti tamkajšnjih gospodinj (prtičke, slike, pecivo, likerje, itd.), sprehodile smo se po vasici vse do znamenitega pilja, katerega je naredil domačin in na koncu smo se v eni izmed tamkajšnjih domačij odpočile, ter poskusile še pečen pršut v refoku, ki nam ga je pripravila Elizabet na špagertu (peč na drva). Zaključek večera pa smo skupaj z kolegicami vinskimi kraljicami ter ostalimi visokimi gosti uživale ob kulinaričnih specialitetah kmetije Bordon ter ob odličnih vinih iz kleti Montis.
Št. komentarjev: 0:
Objavite komentar
Naročite se na Objavi komentarje [Atom]
<< Domov